Home / Aktuelno u Beogradu / USKORO BEZ SAOBRAĆAJNIH GUŽVI: Kraj radova 16. novembra

USKORO BEZ SAOBRAĆAJNIH GUŽVI: Kraj radova 16. novembra

ROK za završetak radova u Bulevaru oslobođenja i na Trgu Slaviji je 16. novembar, najavio je u nedelju Dragan Milošević, rukovodilac Sektora za niskogradnju u Sekretarijatu za investicije grada Beograda. Prema najavama gradskih čelnika, do navedenog datuma biće završena i rekonstrukcija Ruzveltove i Mije Kovačevića.

Prema Miloševićevim rečima, zadati datum biće ispoštovan, „ukoliko vremenski uslovi posluže“, možda neke deonice završe i ranije.

– To podrazumeva puštanje u rad tramvaja i trolejbusa kao i svih drugih vidova gradskog prevoza na Slaviji – objasnio je Milošević za Tanjug. – Osim Slavije i Bulevara oslobođenja, do 16. novembra biće završena i rekonstrukcija Ruzveltove i Mije Kovačevića.

Puštanjem ove saobraćajne arterije, konačno, Beograd će „prodisati“, jer već pet meseci centar grada je konstantno u saobraćajnom kolapsu. Naruku neimarima idu i vremenski uslovi.

– Zbog povoljnih vremenskih prilika zbog kojih je temperatura tla veća od deset stepeni, odlučeno je da se Bulevar oslobođenja i Slavija asfaltiraju da bi se izbeglo eventualno loše vreme – istakao je Milošević.

Međutim, izvođenje radova nije prošlo bez problema. Milošević ističe da najveći problem tokom rekonstrukcije ove dve saobraćajnice bio je loš katastar podzemnih instalacija.

– Nismo znali na šta ćemo naići kad se raskopaju ulice. Srećom, uz podršku svih javnih komunalnih preduzeća i to je rešeno – zaključio je Dragan Milošević.

Zbog povoljnih vremenskih uslova Slavija i Bulevar oslobođenja su ranije asfaltirani

Posle pet meseci radova, Bulevar oslobođenja imaće šest saobraćajnih traka, četiri će biti saobraćajne, sa strana će biti smeštene tramvajske šine, baš kao i na Trgu Slavija. Oko fontane će biti tri saobraćajne trake, dok će šinski prevoz biti sa strane, gde će biti i stajališta javnog gradskog prevoza.

NOVCEM IH MOTIVIŠU

Ugovorom sa izvođačem radova MBA „Ratko Mitrović“ predviđene su nagrade i penali. Ukoliko se radovi završe pre vremena, za svaki dan biće 0,4 odsto, a vrednost bonusa ne može preći 10 odsto. Penali za kašnjenje prilikom izvođenja radova su 0,1 odsto za svaki dan u međurokovima i 0,4 odsto na kraju, a ukupno ne može da bude više od 15 odsto vrednosti ugovora.

Izvor: Novosti

Vezani članci

Beograđanin odbranio diplomski rad u narodnoj nošnji, sad je sve ponovio za master: Filip je car sa Pravnog fakulteta o kom priča ceo grad

U čakširama, pletenim čarapama, sa pojasom oko struka, prslukom, košuljom sa vezom i šajkačom na …

Powered by keepvid themefull earn money