Home / Aktuelno u Beogradu / Trovanje đaka mlevenim mesom

Trovanje đaka mlevenim mesom

Foto: Pixabay

Da li je testenina sa bolonjez-sosom uzrok trovanja školaraca su se pitali roditelji 136 beogradskih osnovaca, koliko ih se u poslednja dva dana požalilo na stomačne probleme. Na taj ručak, kao uzrok trovanja dece, nezvanično se sumnja, jer su isto jelo dobavljača „Ketering i bejk” u ponedeljak na školskim trpezama imali učenici pet škola – „Radojka Lakić”, „Vojvoda Mišić”, „Braća Baruh”, „Veljko Dugošević” i „Skadarlija”. Svima njima pomoć je ukazana u više prestoničkih zdravstvenih ustanova i prema poslednjim zvaničnim informacijama, posle pregleda sva deca su puštena kući. Deo njih već se vratio u školske klupe, a neki su ostali na kućnom lečenju.

Dostavljanje hrane ovim školama od utorka je privremeno obustavljeno, a firmi „Ketering i bejk”, čiji je vlasnik Branislav Paunović  posetile su nadležne službe. Paunovića smo popodne pozvali kako bismo proverili okolnosti ovog događaja, ali on nije odgovarao na pozive i poruke.

U međuvremenu MUP je saopštio da je, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom i po nalogu zamenika javnog tužioca određeno zadržavanje do 48 sati B.P. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih namirnica.

Postoje osnovi sumnje da je B.P. u svojstvu odgovornog lica privrednog društva „Catering&Bakers”, koje je imalo zaključene ugovore o javnim nabavkama sa osnovnim školama „Braća Baruh”, „Veljko Dugošević”, „Vojvoda Mišić” i „Radojka Lakić”, a u vezi sa dostavljanjem pripremljenih obroka, u periodu od 2. do 3. oktobra proizvodio i stavio u promet škodljive životne namirnice koje je isporučio ovim osnovnim školama gde su kod velikog broja učenika nastupile zdravstvene tegobe, saopšteno je iz MUP-a.

Izvor: politika.rs

Vezani članci

Beograđanin odbranio diplomski rad u narodnoj nošnji, sad je sve ponovio za master: Filip je car sa Pravnog fakulteta o kom priča ceo grad

U čakširama, pletenim čarapama, sa pojasom oko struka, prslukom, košuljom sa vezom i šajkačom na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unesi captcha *

Powered by keepvid themefull earn money