Home / BG vesti / Teslin vremeplov

Teslin vremeplov

Foto: Promo

„Teslin vremeplov“ tokom prošle godine je obišao Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Herceg Novi, Budvu i Banja Luku i više od milion ljudi, kako uživo tako i putem interneta, uverilo se u veličanstvenost ovih 4D projekcija

Nakon zapaženog uspeha koji je postigao u Srbiji i regionu, multimedijalni projekat kompanije Telekom Srbija, „Teslin vremeplov“ nastaviće svoje putovanje u Beču.

Spektakularne projekcije 29. i 30. septembra 2017. godine sa početkom u 20:30 časova obasjaće fasadu zgrade Tehničkog univerziteta (na trgu Karlsplatz, ispred Karlskirche), pružajući priliku stanovnicima i brojnim posetiocima austrijske prestonice da se bliže upoznaju sa životom i revolucionarnim izumima Nikole Tesle.

Telekom Srbija osmislio je inovativni projekat kojim je na simboličan način obeležio 160 godina od rođenja velikana srpske nauke po čijem imenu nas prepoznaju u svetu. „Teslin vremeplov“ kroz inspirativnu priču o Teslinom životu i izumiteljskom radu predstavlja unikatan spoj umetnosti i savremene tehnologije. Audio-vizuelni spektakl, otkriva zanimljivosti iz života pronalazača koji je u velikoj meri uticao na savremeni način života i bez čijih naučnih otkrića današnja tehnologija ne bi bila moguća.

„Teslin vremeplov“ tokom prošle godine je obišao Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Herceg Novi, Budvu i Banja Luku i više od milion ljudi, kako uživo tako i putem interneta, uverilo se u veličanstvenost ovih 4D projekcija.

Nesvakidašnji projekat sada odlazi put Austrije, gde je i sam Nikola Tesla proveo deo svog života studirajući u Gracu na Visokoj tehničkoj školi u periodu od 1875. do kraja 1878. godine. Takođe, značaj Teslinih otkrića prepoznat je i od strane austrijskih naučnih institucija tako da mu je Tehnički univerzitet u Beču 1908. godine dodelio počasni doktorat. Kompanija Telekom Srbija, na tom istom mestu, simbolično poklanja svim građanima i gostima Beča digitalnu predstavu na otvorenom kako bi se publika uverila u magiju „Teslinog vremeplova“.

„Teslin vremeplov“ je nedavno ovenčan prestižnim priznanjem BalCannes 2017. za najbolji regionalni projekat na Weekend Media Festivalu u Rovinju, a 2016. godine nagrađen je evropskom nagradom „PR Excellence Award“ kao jedan od pet najboljih projekata u kategoriji „Nauka i obrazovanje“.

Izvor: telegraf.rs

Vezani članci

U Beogradu se čuvaju i KAMENČIĆI SA MESECA: Cena im je vrtoglava, a mi smo ih s razlogom dobili NA POKLON

Čak pet kamenčića sa Meseca, koji vrede oko milion dolara, čuvaju se u Muzeju Jugoslavije. …

Powered by keepvid themefull earn money