Home / Dešavanja u gradu / Stefan Milenković i mladi virtuozi na Kolarcu

Stefan Milenković i mladi virtuozi na Kolarcu

Foto: I. Milutinović

 

Naš proslavljeni violinista Stefan Milenković koncertom u Kolarčevoj zadužbini otvorio je Četvrti međunarodni „Art link” festival klasične muzike  koji će trajati do 8. oktobra. Mnogobrojnu publiku, koja je do poslednjeg mesta ispunila dvoranu, sedela na stepenicima, pa čak i stajala, pozdravila je direktor i osnivač „Art linka” Jovanka Višekruna Janković.

Na repertoaru su bila dela Mocarta, Baha i Vivaldija. Milenković je „Četiri godišnja doba” izveo sa mladim virtuozima „Art linka”. U kamernom ansamblu na sceni bili su Miona Topalović, Dunja Kalamir, Jana Vukićević, Katarina Josifoska, Staša Žikić, Anika Goldner, Aleksandra Latinović, Anja Ovaskainen, Olivera Mitrović i Kata Stojanović, violine, Nemanja Adamović, Jana Stojanović i Uroš Panić, viole, Vuk Ovaskainen i Kristina Zima, violončela, Strahinja Mitrović, kontrabas, i Milan Popović, čembalo.

Milenković je zajedno sa svojim mladim prijateljima odsvirao i Bahov dupli koncert za dve violine u kojem je solu deonicu delio sa talentovanom Unom Stanić, dobitnicom „Art link” nagrade.

Izvor: politika.rs

 

Vezani članci

Vukosavljević: Beograd mora da ima koncertnu dvoranu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da Beograd mora da ima koncertnu …

Powered by keepvid themefull earn money