Home / Aktuelno u Beogradu / Staklencu odzvonilo

Staklencu odzvonilo

Foto: D.Jovanović

Tržni centar na Trgu republike, sagrađen pre tri decenije kao privremeni objekat, biće porušen, a na njegovom mestu zidaće se zdanje opere i baleta.

Na vrata 40 lokala u TC „Trg republike”, popularnom „Staklencu”, sledeće nedelje pokucaće građevinski inspektori, a njihova poseta neće nimalo obradovati vlasnike tog poslovnog prostora. Tada će im inspekcija predočiti da će „Staklenac” posle tri decenije koliko postoji na Trgu republike biti porušen i daće im rok da se isele. Razlog je to što privremeni objekat treba da bude zamenjen novim zdanjem opere i baleta, a to je najavio gradski menadžer Goran Vesić u intervjuu za „Politiku” prošle nedelje.

Dejan Srejić, član radne grupe za uklanjanje nelegalnih objekata sa javnih površina pri kabinetu gradonačelnika, koji se bavi i „Staklencem”, očekuje da bi rušenje objekta od oko 4.000 kvadratnih metara moglo da bude okončano do leta kada će biti raspisan pozivni i otvoreni međunarodni konkurs za buduće zdanje opere i baleta.

– Što se nas tiče, rušenje bi moglo da se obavi već sledećeg meseca, ali pretpostavljam da će se vlasnici lokala žaliti. Poštovaćemo sve zakonske procedure od kojih zavisi koliko će se čekati na uklanjanje tog objekta. Vlasnici lokala nemaju pravni osnov da ih legalizuju jer je „Staklenac” sagrađen na osnovu privremene građevinske i upotrebne dozvole iz 1988. godine sa rokom trajanja od deset godina – ističe Srejić.

 

Izvor: politika.rs

Vezani članci

Beograđanin odbranio diplomski rad u narodnoj nošnji, sad je sve ponovio za master: Filip je car sa Pravnog fakulteta o kom priča ceo grad

U čakširama, pletenim čarapama, sa pojasom oko struka, prslukom, košuljom sa vezom i šajkačom na …

Powered by keepvid themefull earn money