Home / Aktuelno u Beogradu / „Staklenac“ postaje podzemna garaža!

„Staklenac“ postaje podzemna garaža!

foto Ž.Knežević

IZGRADNjA podzemnih garaža u centru grada, i to na Trgu republike ispod „Staklenca“, na Studentskom trgu, Kosančićevom vencu i u Kosovskoj ulici mogla bi da počne u drugoj polovini 2018. godine, a o raspisivanju tendera za partnera odlučivaće se na sednici Skupštine grada u utorak.

Biće reči i o dodeli ugovora francusko-japanskom konzorcijumu Suez Environnement za izgradnju postrojenja za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije Vinča, a ukoliko gradski parlament usvoji odluku, biće potpisan ugovor za investiciju vrednu oko 300 miliona evra, kako bi otpočela realizacija projekta. Nadležni u gradu očekuju da izgradnja novog postrojenja započne naredne godine i da fabrika bude izgrađena tri godine od početka radova.

Odbornici će odlučivati i o novoj lokaciji za postavljanje spomenika Stefanu Nemanji, koji bi trebalo da se podigne na Savskom keju, kod Železničke stanice, a na sednici će se izjašnjavati i o predlogu da se bulevar koji spaja Most na Adi sa Tošinim bunarom nazove Bulevar heroja sa Košara. Sugrađani su, tokom višenedeljnog glasanja, izabrali taj naziv, a Komisija za imenovanje trgova i ulica usvojila je predlog. Razmatraće se i izmene Odluke o lokalnim administrativnim taksama, kao i izmene Odluke o mreži osnovnih škola u gradu.

Izvor: novosti.rs

Vezani članci

Beograđanin odbranio diplomski rad u narodnoj nošnji, sad je sve ponovio za master: Filip je car sa Pravnog fakulteta o kom priča ceo grad

U čakširama, pletenim čarapama, sa pojasom oko struka, prslukom, košuljom sa vezom i šajkačom na …

Powered by keepvid themefull earn money