Home / Aktuelno u Beogradu / „Staklenac“ postaje podzemna garaža!

„Staklenac“ postaje podzemna garaža!

foto Ž.Knežević

IZGRADNjA podzemnih garaža u centru grada, i to na Trgu republike ispod „Staklenca“, na Studentskom trgu, Kosančićevom vencu i u Kosovskoj ulici mogla bi da počne u drugoj polovini 2018. godine, a o raspisivanju tendera za partnera odlučivaće se na sednici Skupštine grada u utorak.

Biće reči i o dodeli ugovora francusko-japanskom konzorcijumu Suez Environnement za izgradnju postrojenja za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije Vinča, a ukoliko gradski parlament usvoji odluku, biće potpisan ugovor za investiciju vrednu oko 300 miliona evra, kako bi otpočela realizacija projekta. Nadležni u gradu očekuju da izgradnja novog postrojenja započne naredne godine i da fabrika bude izgrađena tri godine od početka radova.

Odbornici će odlučivati i o novoj lokaciji za postavljanje spomenika Stefanu Nemanji, koji bi trebalo da se podigne na Savskom keju, kod Železničke stanice, a na sednici će se izjašnjavati i o predlogu da se bulevar koji spaja Most na Adi sa Tošinim bunarom nazove Bulevar heroja sa Košara. Sugrađani su, tokom višenedeljnog glasanja, izabrali taj naziv, a Komisija za imenovanje trgova i ulica usvojila je predlog. Razmatraće se i izmene Odluke o lokalnim administrativnim taksama, kao i izmene Odluke o mreži osnovnih škola u gradu.

Izvor: novosti.rs

Vezani članci

HAOS KOD DOMA OMLADINE Autobus srušio ogradu na pešake, pa ih VUKAO PO ULICI

Autobus gradskog prevoza srušio je juče oko 13.35 ogradu kod Doma omladine koja je pala …

One comment

  1. Pa evo da pogodim unapred da će gradnju podzemnog parkinga dobini Yugoimport tj njegova ćerka firma PMC inženjering, a njihov podizvođač će biti Termomont,… sve je to masni dil, vezan za SNS. Naduvane fakture, pražnjenje kase grada, a da se ipak i nešto uradi, višak ide u crni fond SNS-a , pa za postavljanje tj lepljenje plakata, plaćanje goriva , sendviča,….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unesi captcha *

Powered by keepvid themefull earn money