Home / Sport u Beogradu / Fudbal / Snaga srpskog fudbala se ponovo budi

Snaga srpskog fudbala se ponovo budi

Nikada nije bila tajna da nam je klupski fudbal u velikoj krizi. Mnogo toga se promenilo vremenom, dugo nismo bili ni na mapi Starog kontinenta, ali… Ovog leta sve se okrenulo. Crvena zvezda i Partizan su ispisali istoriju i svojim navijačima dali razlog da budu zadovoljni.

Ko je mogao da sanja da ćemo ove godine imati dva srpska tima u evropskom takmičenju? Ni oni najoptimističniji nisu mogli ni da naslute da će crveno i crno-beli napraviti veliki uspeh.

 Često su kritivkovani, često vuku čudne poteze, ali ovoga puta uspeli su da negde u sebi probude stari sjaj. Srpski fudbal dugo nije dobio ovakav zamajac. Ako se izuzmu uspesi mlađih reprezentativnih kategorija, najvažnija sporedna stvar na svetu u našoj zemlji dugo tapka u mestu.

Činilo se da večiti rivali nikako ne mogu da krenu napred. Već godinama su poput davljenika, sa bremenom velikih dugova, praznom kasom, ali i ciljevima i Foto:FK Partizan/Promo

imperativima koje nikako nisu mogli da ispune bili na mrtvoj tački.

Po neka dobra utakmica, ili igači poput Leonarda, Kange ili Đurđevića, vraćali su veru da ipak, nije sve tako sivo.

Zvezda je protiv Krasnodara pokazala da fudbal ne igraju milioni. Na terenu sve su to samo brojke. Nošeni navijačima jednostavno nisu mogli da izgube.

Partizan je u Mađarskoj održao lekciju bivšem treneru. Nije bilo lako “prevariti” nekog ko vas poznaje u dušu, ali… Tim Marka Nikolića je završio sa četiri gola u mreži.

Večitima će se posle ovih uspeha u kasu sliti oko 2.400.000 evra. U Ligi Evrope vrednuje se svaka pobeda, remi i odigrana utakmica.

U srpskom fudbalu ovog jutra ne deluje sve tako sivo. Prvi put posle mnogo godina. Pozitivni impuls je tu, a na čelnicima Zvezda i Partizana je da ga iskoriste. Vremena nema mnogo, ovakva šansa se ne pruža svakoga dana.

Beograd je ponovo na fudbalskoj mapi.

Foto: Dušan Milenković/RAS Srbija

Izvor: Blic.rs

Vezani članci

Doček SREBRNIH košarkaša

Svečani doček muške košarkaške reprezentacije Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu u Istanbulu osvojila srebrnu …

Powered by keepvid themefull earn money