Home / Aktuelno u Beogradu / Saradnja Beograda i Čikaga

Saradnja Beograda i Čikaga

EXPO Foto N. Paraušić

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović boravi u Čikagu, gde je obavio niz razgovora sa čelnicima tog grada, kao i predstavnicima Čikaškog maratona, koji je u nedelju proslavio 40 godina postojanja. Mladenović je istakao da je uputio zvaničan poziv predstavnicima Čikaga i maratona da posete Beograd, i podsetio da su dva grada pobratimljena od 2005. godine.

-Nadam se da ćemo u 2018. godini imati prvi put delegaciju Čikaga u Beogradu. Beograd se predstavio na specijalizovanom sajmu Abbot Health and fitnes EXPO, koji je organizovan u susret jubilarnom Čikaškom maratonu, i gde je posebna pažnja ukazana Beogradskom maratonu – istakao je Mladenović za TV BN. Uspešne razgovore imali su i predstavnici Beogradskog maratona i Aerodroma „Nikola Tesla“. Gradonačelnik Čikaga Emanuel Ram pozvao je predstavnike Beograda na 40. Čikaški maraton, jedan od najvećih i najbolje organizovanih takmičenja na svetu, na kom su uzeli učešće i takmičari iz Srbije.

PARTNERI

Beograd i Čikago su pobratimljeni gradovi od 2005. godine, Aerodrom „Nikola Tesla“ i Međunarodni aerodrom O’ Hara od 2006. godine, a Beogradski i Čikaški maraton su pobratimljeni partnerski maratoni od 2016. godine.

Izvor: novosti.rs

Vezani članci

HAOS KOD DOMA OMLADINE Autobus srušio ogradu na pešake, pa ih VUKAO PO ULICI

Autobus gradskog prevoza srušio je juče oko 13.35 ogradu kod Doma omladine koja je pala …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unesi captcha *

Powered by keepvid themefull earn money