Home / Aktuelno u Beogradu / Saradnja Beograda i Čikaga

Saradnja Beograda i Čikaga

EXPO Foto N. Paraušić

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović boravi u Čikagu, gde je obavio niz razgovora sa čelnicima tog grada, kao i predstavnicima Čikaškog maratona, koji je u nedelju proslavio 40 godina postojanja. Mladenović je istakao da je uputio zvaničan poziv predstavnicima Čikaga i maratona da posete Beograd, i podsetio da su dva grada pobratimljena od 2005. godine.

-Nadam se da ćemo u 2018. godini imati prvi put delegaciju Čikaga u Beogradu. Beograd se predstavio na specijalizovanom sajmu Abbot Health and fitnes EXPO, koji je organizovan u susret jubilarnom Čikaškom maratonu, i gde je posebna pažnja ukazana Beogradskom maratonu – istakao je Mladenović za TV BN. Uspešne razgovore imali su i predstavnici Beogradskog maratona i Aerodroma „Nikola Tesla“. Gradonačelnik Čikaga Emanuel Ram pozvao je predstavnike Beograda na 40. Čikaški maraton, jedan od najvećih i najbolje organizovanih takmičenja na svetu, na kom su uzeli učešće i takmičari iz Srbije.

PARTNERI

Beograd i Čikago su pobratimljeni gradovi od 2005. godine, Aerodrom „Nikola Tesla“ i Međunarodni aerodrom O’ Hara od 2006. godine, a Beogradski i Čikaški maraton su pobratimljeni partnerski maratoni od 2016. godine.

Izvor: novosti.rs

Vezani članci

Beograđanin odbranio diplomski rad u narodnoj nošnji, sad je sve ponovio za master: Filip je car sa Pravnog fakulteta o kom priča ceo grad

U čakširama, pletenim čarapama, sa pojasom oko struka, prslukom, košuljom sa vezom i šajkačom na …

Powered by keepvid themefull earn money