Home / Aktuelno u Beogradu / Saobraćaj na Slaviji već od 20. oktobra

Saobraćaj na Slaviji već od 20. oktobra

Foto D. Jevremović

Od danas počinje četvrta faza radova na Slaviji i u Bulevaru oslobođenja zbog čega će biti uvedene nove izmene na pojedinim linijama javnog prevoza!

Na prvi pogled nikome ko prođe tim delom grada ne deluje da će radovi na Slaviji i u Bulevaru oslobođenja biti uskoro završeni, ali nadležni tvrde suprotno. Kako saznajemo, saobraćaj na ovim čvorištima trebalo bi da se konačno normalizuje 20. oktobra. Da bi tako i zaista trebalo da bude, potvrđuju i zvanične najave.

Od danas do 16. oktobra odvijaće se četvrta faza radova na Slaviji i u Bulevaru oslobođenja zbog čega će biti uvedene nove izmene na pojedinim linijama javnog prevoza. Vozila 33, E7, 48, i 401H će ka Dunav stanici saobraćati trasom: Bulevar oslobođenja, Kneginje Zorke, Njegoševa, Beogradska i dalje redovno. Ka Autokomandi ići će Beogradskom, Njegoševom, Svetozara Markovića, Nemanjinom, Bulevarom oslobođenja i dalje redovno.

Trolejbusi 19, 21, 22 i 29 biće privremeno ukinuti, a umesto njih će biti uvedeni autobusi 21A (Studentski trg – Učiteljsko naselje), 22A (Studentski trg – Kruševačka) i 29A (Studentski trg – Medaković 3)

Ali, taman kada zaliči da će se saobraćajna krvna slika prestonice koliko-toliko stabilizovati, vozačima i putnicima takav utisak pokvari iznenadno zatvaranje ulica. Jedna takva ovih dana je ulica nedaleko od Slavije – Njegoševa. Zbog hitne intervencije „Beogradskih elektrana” na magistralnoj toplovodnoj cevi u Njegoševoj od juče je zatvorena jedna saobraćajna traka.

Neplanirani radovi morali su da počnu baš sada jer su ekipe „Elektrana” konstatovale da je došlo do velikog gubitka vode, zbog čega je nemoguće uspostaviti sistem grejanja u ovoj zoni ukoliko se hitno ne otkloni kvar. Radi se u dve smene, a ako bude trebalo, radiće se i u tri.

Ovakvi radovi obično traju nedelju dana, ali kako su najavili nadležni možda će biti okončani već danas ili sutra. Čim radnici „Beogradskih elektrana” napuste ovu deonicu, doći će njihove kolege iz „Beograd-puta” kako bi ova zona što pre bila osposobljena za vozila javnog prevoza.

Izvor: politika.rs

Vezani članci

Beograđanin odbranio diplomski rad u narodnoj nošnji, sad je sve ponovio za master: Filip je car sa Pravnog fakulteta o kom priča ceo grad

U čakširama, pletenim čarapama, sa pojasom oko struka, prslukom, košuljom sa vezom i šajkačom na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unesi captcha *

Powered by keepvid themefull earn money