Home / Život u Beogradu / Restorani / Restoran Znak pitanja

Restoran Znak pitanja

Kafana/restoran Znak pitanja je najstariji ugostiteljski objekat koji i dan danas radi isto kao i pre skoro 200 godina. Osnovan je 1823. godine i od tada ponosno stoji u ulici Kralja Petra I broj 6, u samom srcu grada, pored Saborne crkve. Malena trošna građevina, koja odiše tradicionalnim duhom, jednostavno mami sve koji tuda prolaze.

Enterijer restorana je autentičan i potiče iz XIX veka. Restoran je karakterističan po rustičnoj sali u kojoj se nalaze tronošci, niski stolovi i trošni tanjiri.

Restoran ima dve baste, jedna je pozadi, a druga je na trotoaru, ispred restorana sa prelepim pogledom na Sabornu crkvu. Usluga je kao nekada davno, boemska i potpuno neformalna. U ponudi restorana su nacionalna jela i domaća kuhinja. Određena predjela dostupna su samo tokom prepodneva. Jedan od glavnih specijaliteta restorana je serviran u posudici od testa.
Restoran “Znak pitanja” poznat je po jagnjetini i junetini ispod sača, kao i vodeničarskoj mućkalici.

Adresa: Kralja Petra I 6

Kontakt: +381 (0)11 2635-421

Radno vreme: pon-ned 9-01h

Komentari gostiju:

„Znak Pitanja is one of the oldest houses in Belgrade and the oldest preserved restaurant in Belgrade. Great quality and perfect place for relaxation.“

Kafana_znak_pitanja_-_Bašta_kafane kafana-znak-pitanja-1-v restoran-znak-pitanja-2 restoran-znak-pitanja-4

Vezani članci

Restoran SAČ

Kada se uželite tradicionalne kuhinje, restoran Sač je pravi izbor za vas! Nalazi se u …

Powered by keepvid themefull earn money