Home / Aktuelno u Beogradu / Rekonstrukcije u celom Beogradu: Od noćas se menjaju trase 31 linije gradskog prevoza

Rekonstrukcije u celom Beogradu: Od noćas se menjaju trase 31 linije gradskog prevoza

Spisak svih ulica koje se rade, kao i novi režim saobraćaja

Beoinfo, Siniša Mali, Rekonstrukcija Ulice Mije Kovačevića

Zbog radova na rekonstrukcijama ulica, toplovodnih i kanalizacionih mreža u Bulevaru oslobođenja, Zemljoradničkoj i Banatskoj ulici, kao i u Ulici Rada Končara i Mije Kovačevića, izmenjene su trase linija gradskog prevoza i uspostavljena privremena stajališta. Od noćas počinju i radovi na Slaviji, a ukupan broj izmenjenih linija biće 31.

 

Rekonstrukcija Slavije

Noćas počinje uklanjanje tramvajske i trolejbuske mreže na Slaviji, zbog čega će linije 2 i 9L biti preusmerene u Resavsku, dok će trolejbuse menjati autobusi.

Ovakav režim trajaće narednih pet dana, tačnije do ranih jutarnjih sati sledeće srede. Radovi u kružnom toku izvodiće se noću od jedan do četiri sata, zbog čega će biti izmenjene i noćne linije.

Izmene za trolejbuske i tramvajske linije odnose se na dnevni period. Umesto linija 21, 22 i 29 uspostaviće se autobuske linije 21A, 22A i 29A, dok se linija 19 potpuno ukida. Tramvaji 2 i 9L iz Nemanjine ulice skretaće u Resavsku, potom prolaziti pored Beograđanke i Tašmajdana, pa Bulevarom kralja Aleksandra dalje voziti prema Dorćolu.

Noćne linije 31N, 33N, 47N i 48N umesto preko Kralja Milana, Slavije i Bulevara oslobođenja voziće pored Skupštine Srbije, potom kroz Kneza Miloša i autoputem do Autokomande.

Linija 29N sa Terazija takođe će skretati na Trg Nikole Pašića, prolaziti pored Skupštine Srbije, a potom nastaviti Bulevarom kralja Aleksandra, pa dalje kroz Svetozara Markovića, Njegoševu, Kursulinu i Makenzijevu.

Linija 51N prolaziće pored Skupštine i Ulicom kneza Miloša, odakle će skretati u Nemanjinu i nastaviti redovnom trasom od Železničke stanice.

Foto: Promo

Linija 401N sa Dorćola nastaviće kroz Cara Dušana i Džordža Vašingtona, potom skretati u Takovsku i Kneza Miloša, uključiti se na autoput i nastaviti redovnom trasom od Autokomande.

Osim uklanjanja mreže radiće se i na konstrukciji privremene trolejbuske mreže. To je u skladu sa ranijim najavama nadležnih, po kojima će na Slaviji tokom radova na samom trgu biti otvorena dva koridora: Kralja Milana – Makenzijeva, kojim će ići i trolejbusi, kao i Nemanjina – Bulevar oslobođenja.

Radovi na aerodromskom putu

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju na ulivnoj saobraćajnici autoputa Beograd – Šid iz pravca Aerodroma „Nikola Tesla“ ka Beogradu, od danas je izmenjen režima javnog prevoza, a tako će biti sve do 4. avgusta i to od 7 sati ujutro do ponoći.

Prtinskrin: Google Maps

Zbog toga će autobusi 607 i A1 u smeru od aerodroma saobraćati preko petlje Beograd (Dobanovačka petlja), gde će menjati smer kretanja i kontra smerom preko autoputa saobraćati do Beograda, dok u suprotnom smeru neće menjati trasu.

Radovi u Zemljoradničkoj ulici

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u Zemljoradničkoj ulici na delu od Vojvode Stepe u dužini od 600 metara, došlo je do promene trase autobusa 406L. Završetak radova očekuje se 15. septembra, a putanja autobusa je sledeća: Voždovac – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Bulevar oslobođenja – Bulevar JNA – Bulevar Patrijarha Germana – Vase Čarapića – Savez boraca – Beli potok (železnička stanica).

Radovi na toplovodu u Banatskoj ulici

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže u Banatskoj ulici na delu od Ugrinovačke do Ulice cara Dušana, došlo je do promene režima javnog prevoza sve do 21. oktobra.

Autobusi 85 umesto Banatskom ulicom voziće kroz Filipa Višnjića i Cara Dušana.

Saobraćaj je izmenjen i na liniji 612 do 21. avgusta na delu od raskrsnice ulica Autoput za Novi Sad – Ugrinovačka do Cara Dušana, dok će od 22. avgusta saobraćati redovnom trasom do raskrsnice ulica Ugrinovačka – Banatska, a odatle nastavljati Ugrinovačkom ulicom, Autoputem za Novi Sad, T-7 (trasom linije 707), Cara Dušana i dalje redovnom trasom. Dakle, neće prolaziti kroz Banatsku ulicu ni kroz zonu okretnice linije 17.

Radovi na kanalizaciji u Ulici Rada Končara u Zemunu

Tokom izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Rada Končara u Zemunu, na delu od Ugrinovačke do Prvomajske ulice izmenjen je režim rada linija sve do 21. avgusta na sledeći način:

– Autobusi 18 i 45 voze Ugrinovačkom, Gornjogradskom i Prvomajskom;

– Linija 612 vozi Banatskom, Ugrinovačkom, potom autoputem za Novi Sad i dalje redovnom trasom.

Rekonstrukcija Mije Kovačevića i Bulevara oslobođenja

Tokom izvođenja radova, koji su počeli 5. jula, na rekonstrukciji tramvajske pruge, kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici Mije Kovačevića, na delu od Ulice Čarlija Čaplina do Svetog Nikole, važi posebna organizacija saobraćaja sveizmenjene su sledeće linije do 21. avgusta:

– Linije 25 i 25P u oba smera, na delu od kružnog toka „Bogoslovija“ do Vukovog spomenika saobraćaju preko Dragoslava Srejovića, Mitropolita Petra, Zdravka Čelara, Starine Novaka i Kraljice Marije;

– Autobus 27 od Bogoslovije saobra istom trasom, s tim što nakon Starine Novaka nastavlja Beogradsku, pa onda kod Pravnog fakulteta nastavlja redovnom trasom Bulevarom kralja Aleksandra;

– Autobusi 32 i 74 saobraćaju od Bogoslovije do Vukovog spomenika Severnim bulevarom, potom Ulicom Veljka Dugoševića, Svetog Nikole i Ruzveltovom;

– Tramvajske linije 3 i 12 umesto do Omladinskog stadiona idu do Tašmajdana i to sledećom trasom: Savski trg – Resavska – Tašmajdan, i nose oznake 3Li 12L;

– Linija 66 vozi od Veljka Dugoševića, Svetog Nikole, preko Ruzveltove i dalje starom putanjom, dok trasa linije 65 nije izmenjena.

– Tramvaje 9, 10 i 14 od Slavije do Banjice zamenjuje autobuska linija 9A.

 

Izvor: Telegraf.rs

Vezani članci

HAOS KOD DOMA OMLADINE Autobus srušio ogradu na pešake, pa ih VUKAO PO ULICI

Autobus gradskog prevoza srušio je juče oko 13.35 ogradu kod Doma omladine koja je pala …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unesi captcha *

Powered by keepvid themefull earn money