Home / Aktuelno u Beogradu / Otvorena raskrsnica kod Vuka

Otvorena raskrsnica kod Vuka

Foto N. Marjanović

Danas se na šine vraćaju tramvaji 2, 5 i 9L, a na staroj trasi biće i elektrobusi sa oznakom EKO1. – Nove izmene do 31. oktobra važiće za autobuse 25, 25P i 65!

Ruzveltova ulica, na poteyu od Bulevara kralja Aleksandra do Kraljice Marije, juče u popodnevnim satima, bez prethodne najave, puštena je u saobraćaj. Kraj radova na ovoj deonici prvobitno je planiran za 16. septembar, onda je pomeren za 1. oktobar, pa još jednom za 5. oktobar. Po svemu sudeći, radnici koji su poslednjih dana sređivali električne instalacije, kontaktnu mrežu i postavljali signalizaciju uspeli su da nešto ranije okončaju posao.

Od danas će tako na šine konačno biti vraćeni tramvaji 2 i 5. Kako je najavio Sekretarijat za investicije, sa prvim jutarnjim satima GSP „Beograd” uspostaviće tramvajski saobraćaj.

– To praktično znači da će biti otvoren deo Ruzveltove, od Bulevara kralja Aleksandra do Kraljice Marije, koji je u proteklom periodu bio pod rekonstrukcijom – ističe se u saopštenju sekretarijata.

Na stare trase, kako su istakli nadležni, biće vraćeni i elektrobusi EKO1, a voziće i tramvaj 9L. To znači da će vozila ponovo iz Ruzveltove moći da skreću u Kraljice Marije i obrnuto, ali i da će ponovo moći da se koristi okretnica kod Vukovog spomenika (u Kraljice Marije).

Zbog nastavka radova u Ruzveltovoj, na deonici od Svetog Nikole do Kraljice Marije, koji će prema najnovijim najavama trajati do 31. oktobra, a ne do 16. novembra, važiće i neke nove izmene.

Autobusi 25 i 25P će, u oba smera, na potesu od kružnog toka Bogoslovija do Vukovog spomenika saobraćati trasom: Mije Kovačevića, Čarlija Čaplina, Zdravka Čelara, Starine Novaka, Kraljice Marije, Ruzveltova, Bulevar kralja Aleksandra, Golsvordijeva, (u povratku Sinđelićeva) i dalje redovno. Autobus 65 će, u oba smera, na delu od raskrsnice Ljubice Luković – Severni bulevar do raskrsnice 27. marta – Starine Novaka saobraćati: Severni bulevar, kružni tok Bogoslovija, Mije Kovačevića, Čarlija Čaplina, Zdravka Čelara, Starine Novaka, 27. marta i dalje redovno.

Ostale, ranije uvedene izmene javnog prevoza, kako navode nadležni, ostaće da važe do kraja radova. Kako informacije o saobraćajnim izmenama poslednjih meseci nisu blagovremene, što potvrđuje i otvaranje dela Ruzveltove bez najave, Beograđanima je najbolje da se informišu u službi gde se svi ovi podaci slivaju – „Beokom servisu”.

Izvor: politika.rs

Vezani članci

Beograđanin odbranio diplomski rad u narodnoj nošnji, sad je sve ponovio za master: Filip je car sa Pravnog fakulteta o kom priča ceo grad

U čakširama, pletenim čarapama, sa pojasom oko struka, prslukom, košuljom sa vezom i šajkačom na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unesi captcha *

Powered by keepvid themefull earn money