Home / Aktuelno u Beogradu / Nikodijević: Beogradski maraton – sportski simbol grada

Nikodijević: Beogradski maraton – sportski simbol grada

Foto: Beoinfo

„Beogradski maraton“, uz podršku Grada Beograda, prvi put organizuje polumaraton, koji će biti održan u nedelju, 3. decembra, što je bio povod za današnju konferenciju za novinare u Starom dvoru na kojoj se prisutnima obratio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je izrazio nadu da će polumaratonska trka postati tradicionalna poput Beogradskog maratona i istakao da je Beograd prestonica sporta u jugoistočnoj Evropi.

Predsednik Skupštine Beograda prisutnima je poželeo dobrodošlicu na poslednju konferenciju za novinare uoči prvog Beogradskog polumaratona i zahvalio direktoru „Beogradskog maratona” Dejanu Nikoliću i njegovom timu na ogromnom entuzijazmu i energiji koji pokazuju već 30 godina.

– Ova trka je na neki način posledica njihovog tridesetogodišnjeg rada. Za tih 30 godina Beogradski maraton postao je jedan od simbola i brendova Beograda koji je nezaobilazan kada je u pitanju organizacija sportskih manifestacija. Beograd je prestonica sporta u jugoistočnoj Evropi i puno puta je bio domaćin raznih svetskih, evropskih, balkanskih šampionata…. Ipak, maraton je tradicija i ponavlja se iz godine u godinu. Tokom tekuće godine održan je jubilarni 30. Beogradski maraton, na kojem su oboreni svi dosadašnji rekordi. Podaci govore da je u trkama polumaratona i maratona učestvovalo preko 7.000 ljudi, a u Trci zadovoljstva 20.000. Imali smo goste iz 70 zemalja sa svih kontinenata – rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, sve to ukazuje na potrebu da se Beograd i Beogradski maraton dalje razvijaju, iz čega je upravo i proistekao polumaraton. Ova trka će u budućnosti biti održavana krajem seprembra ili početkom oktobra, naveo je Nikodijević, što znači po mnogo lepšem vremenu, jer smo ove godine bili prinuđeni da održimo trku kasnije zbog velikog broja radova na ulicama.

– Naše opredeljenje je da iz godine u godinu grad Beograd bude domaćin što većeg broja sportskih manifestacija. Takođe, podržavamo svaki vid sporta – profesionalni, rekreativni, amaterski, dečji… Izuzetno mi je drago što je naš grad ove godine bio domaćin dve izuzetne trke. Verujem da će Beogradski polumaraton, ali i trka „Beogradskih 10” postati tradicija i biti opšteprihvaćeni kod Beograđana i svih gostiju našeg grada – dodao je Nikodijević.
On je naglasio da je prvi Beogradski polumaraton još jedna odlična prilika za promociju Beograda jer su benefiti ovakvih sportskih manifestacija veliki.

– Iz Beograda će otići slika jednog modernog, otvorenog, evropskog grada, koji ima puno toga da pokaže i pruži. Naša ideja je da kroz Beogradski maraton, polumaraton i ostale manifestacije predstavimo i promovišemo prestonicu naše zemlje. Pozivam Beograđane da nam se u što većem broju pridruže u nedelju – poručio je predsednik Skupštine grada.

Direktor „Beogradskog maratona” Dejan Nikolić zahvalio je Gradu Beogradu na kontinuiranoj dugogodišnjoj podršci.

– Spremamo se, kao i uvek, izuzetno ozbiljno i siguran sam da će organizacija biti na visokom nivou. Počastvovani smo činjenicom da će gradonačelnik Beograda Siniša Mali biti učesnik polumaratonske trke. Za 30 godina, koliko je prošlo od organizacije prve maratonske trke, tim ljudi koji je najzaslužniji za njeno održavanje stekao je mnogo međusobnog poverenja i u svakoj narednoj akciji to iskustvo dolazi do izražaja. Ove godine prvi put imamo dve trke i mogu da kažem da smo svi izuzetno ponosni na to – rekao je Nikolić.

Glumac i amabsador ovogodišnjeg polumaratona Bojan Perić zahvalio je na prilici da bude deo organizacije trke u režiji „Beogradskog maratona” i rekao da se nijednog trenutka nije dvoumio kada je dobio poziv.
Prisutnima su se obratili i šef Službe eksternih i internih komunikacija kompanije „Idea” Marko Vlahović i najbolji srpski maratonac u poslednjih 10 godina Darko Živanović. Muzičku podrškau događaju pružiće bend „Đura i mornari”, kao i jedan od najpoznatijih domaćih bubnjara Dragoljub Đuričić.

 

Izvor: danas.rs

Vezani članci

Beograđanin odbranio diplomski rad u narodnoj nošnji, sad je sve ponovio za master: Filip je car sa Pravnog fakulteta o kom priča ceo grad

U čakširama, pletenim čarapama, sa pojasom oko struka, prslukom, košuljom sa vezom i šajkačom na …

Powered by keepvid themefull earn money