Home / Dešavanja u gradu / Muzički vodič od 22. do 28. septembra

Muzički vodič od 22. do 28. septembra

 

Kao i svakog petka, za vas izdvajamo neke od najinteresantnijih muzičkih događaja koji nas očekuju narednih sedam dana:

22.9. – Hendrix day – Texas Flood & gosti

U Bašti beogradskog SKC održava se Hendrix day, a za atmosferu će biti zaduženi Texas Flood i gosti. Džejms Maršal „Džimi“ Hendriks, pravo ime Džoni Alen Hendriks bio je američki muzičar, pevač, tekstopisac, gitarista, inovator i kulturna ikona. Smatra se jednim od najuticajnijh i najtalentovanijh gitarista u istoriji rok muzike. Bio je osnivač i frontmen rok benda Džimi Hendriks ekspirijens, osnovanog 1966.

22.9. – Grbave Tange: Veče muzičke komedije

„Grbave Tange“ Šou je udruženje umetnika posvećeno konceptualnoj komediji, nastalo u Beogradu 2011. godine, a svoj nastup u Beogradu imaće u klubu Petak u Lominoj 14. Osnovna ideja na kojoj se bazira ovaj zabavni program je kombinovanje nekoliko klasičnih oblika komedije kao što su Stand Up, humoristički songovi, fizička komedija, improvizacija, slem-poezija i skečevi. Stoga, performans „Grbavih Tangi“ izgleda kao jednoipočasnovni program u kojem se pomenute forme smenjuju uz poželjno učestvovanje publike, na radost i smeh svih uključenih.

Ideja „Grbavih Tangi“ je stalna promena programa u skladu sa aktulenim temama u zemlji i svetu, kao i svakodnevnih životnih situacija. U ležernom stilu, kroz humor i zabavne teme prolazimo sa vama kroz apsurde vremena u kojem živimo i dajemo jedan pogled iz drugog ugla. Možda tako, jednom, uz vašu pomoć i promenimo stvarnost.

22.9. – Popečitelji

U klubu Elektropionir ovog petak koncert će održati grupa Popečitelji. Grupu Popečitelji su osnovali braća Saša i Goran Furunović 1995. godine u Prištini. Tadašnji petočlani sastav je imao nekoliko bučnih i eksplozivnih nastupa i predstavljao je specifičnu pojavu na tadašnjoj prištinskoj sceni svirajući bučnu mešavinu nespojivih pravaca (alter, etno, noise, hard core…) 2008. godine Goran Furunović sa bubnja prelazi na bas gitaru a na mesto bubnjara dolazi Ivan Cvetković i tada Popečitelji kao trojka počinju da stvaraju svoju eksplozivnu mešavinu instrumentalnog funk-rocka i folk muzike. 1999. godine za bubanj seda Radeta Vulić i ostaje na toj poziciji narednih 16 godina.

Po završetku bombardovanja, napustivši Prištinu, grad u kome se grupa već etablirala, Popečitelji se sele u Kragujevac i Kraljevo, nastavljajući dalje sa istraživanjem i negovanjem svog originalnog muzičkog stila. Mnogobrojnim koncertima u ovim gradovima, kao i u Beogradu, grupa ubrzo postaje svojevrsna andergraund atrakcija.

23.9. – Del Arno Band, The Bestbeat & Fish In Oil

Na Paliću se 23 septembra održava prvi Vinski maraton a po zavšetku trke na šetalištu pored jezera biće organizovan celodnevni koncert na kome će učesnici trke i posetioci Palića moći da uživaju uz muziku Del Arno Band, Bestbeat Belgrade’s Beatles Tribute, Fish in oil i Jazz odsek Muzičke škole Subotica. ULAZ BESPLATAN!

Već godinama se u mnogim vinskim regijama u svetu organizuju vinske trke koje su veoma popularne i privlače veliki broj ljudi. Posetioce i učesnike Vinskog maratona očekuje bogat prateći program – obilazak lokalnih vinarija, mnoštvo zanimljivih i edukativnih vinskih radionica, degustacije najboljih vina iz tog dela Srbije i regiona, a sve to uz čuvene specijalitete lokalne kuhinje, muzički festival i zabavni program za sve uzraste.

23. & 30.9. – Koncerti „Džez za DŽ“

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata „DžEZ ZA Dž“.

Jednom nedeljno, u redovnom terminu subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju najbolje najmlađe domaće džez izvođače: „KK Trio“ Ksenije Kočetove 23. septembra (Klub DOB), te našu istaknutu pevačicu Irenu Blagojević sa bendom, u specijalnom programu posvećenom stogodišnjici rođenja Ele Ficdžerald, 30. septembra (Amerikana).

25.9. – 8.10. – ArtLink festival

Četvrti ArtLink festival mladih talenata otvoriće 25. septembra koncertom na Kolarcu slavni violinista Stefan Milenković, a zatvoriće ga 8. oktobra trenutno najtraženiji violončelista na svetskoj muzičkoj sceni Ištvan Vardai.

Oni će u Kolarčevoj zadužbini nastupiti sa orkestrom „ArtLink mladi virtuozi“. Festival „Artlink“, kao i prethodnih godina, predstaviće beogradskoj publici evropske zvezde klasične muzike i domaće muzičke zvezde u usponu, takođe i mlade talente čiji razvoj „Artlink“ godinama prati.

27.9. – Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O.

Japanski bogovi psihodelije, Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. održaće koncert u Domu omladine Beograda u organizaciji koncertne agencije Rock svirke sa početkom u 21 čas. Acid Mothers Temple još od 90-ih, kao samoprozvana hippy grupa, putuje svetom predstavljajući svoj spoj psihodelije, bučnih gitara i moćnog ritma.

Okupljeni oko masterminda benda, gitariste Kavabata Makoto (Kawabata Makoto), rad su počeli pod uticajem progresivnog roka, da bi nastavili sa džez primesama u svojoj muzici, dodajući psihodelične elemente i improvizaciju.

 

Izvor: danas.rs

Vezani članci

Vukosavljević: Beograd mora da ima koncertnu dvoranu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da Beograd mora da ima koncertnu …

Powered by keepvid themefull earn money