Home / Dešavanja u gradu / „Moja Amerika“

„Moja Amerika“

Foto: Darko Nikolić / Promo

Izložba fotografija „Moja Amerika“ filmskog reditelja i fotografa Darka Nikolića biće otvorena 28. septembra (20) u Dorćol Platzu.

– Fotografije su nastale tokom mojeg prošlogodišnjeg boravka u Americi. Bio sam prvi put i preplavljen sam utiscima koje sam beležio na fotografijama. „Moja Amerika“ kao naslov izložbe je moj doživljaj te zemlje koju sam prvi put posetio, a toliko mnogo slušao i gledao. Obišao sam Kaliforniju, Nevadu, Arizonu, Jutu i na tom putu beležio najjače impresije. Osim što sam bio fasciniran veličinom svega, ljudi su bili ipak najjači utisak – kaže za „Blic“ Darko Nikolić.

„Ova izložba predstavlja nameru umetnika i lokalne kulturne produkcije da približi i promoviše život i kulturu američkog društva danas, ističući urbane vrednosti i savremene tendencije. Izložba se obraća ne samo mladima već i široj kulturnoj publici sa ciljem približavanja novih vrednosti lokalnoj kulturnoj sceni kao i implementiranja aktivnosti baziranih na multikulturalizmu“, ističe se u najavi izložbe.

Izvor: blic.rs

Vezani članci

Vukosavljević: Beograd mora da ima koncertnu dvoranu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da Beograd mora da ima koncertnu …

Powered by keepvid themefull earn money