Home / Aktuelno u Beogradu / Kutak za stare na Savskom vencu

Kutak za stare na Savskom vencu

Foto: opština Savski venac

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović otvorila je kutak za najstarije u prostorijama nekadašnje mesne zajednice u ulici Dr Aleksandra Kostića 15.

Ona je istakla da je inicijativa da se ovaj prostor renovira i pretvori u kutak za seniore potekla od građana, a da je Opština uložila sredstva u njegovu adaptaciju.

– Opština Savski venac vodi odgovornu socijalnu politiku i posebnu pažnju posvećujemo starijim sugrađanima. Ovaj prostor je potpuno renoviran, okrečen, postavljena je rasveta, ugrađena kuhinja i od danas će biti na raspolaganju seniorima za okupljanje i druženja. Trudimo se da njihovo slobodno vreme ispunimo korisnim i kvalitetnim sadržajima, a u prilog tome govori i veliki broj besplatnih programa namenjenih upravo njima – objasnila je Vujovićeva.Ona je dodala se seniori sa Savskog venca rado odazivaju na besplatne programe koje im nudi opština, bilo da se radi o obukama za rad na računaru, plivanju, plesu ili drugim vidovima rekreacije, i najavila uskoro otvaranje još jednog sličnog prostora u objektu nekadašnje mesne zajednice na Senjaku, a u sklopu kojeg će se nalaziti i biblioteka, koju su, kako je istakla, građani Senjaka čekali godinama.Najstariji stanovnici Savskog venca će u ovim prostorijama moći kvalitetno da provode svoje slobodno vreme družeći se uz gledanje filmova, šah, domine i druge društvene igre.

Izvor: telegraf.rs

Vezani članci

Novi bulevar

                              …

Powered by keepvid themefull earn money