Home / Dešavanja u gradu / Karta više za Nika Kejva

Karta više za Nika Kejva

KONCERT Nika Kejva i „Bed sidsa“, zakazan za 28. oktobar u beogradskoj „Kombank areni“, najbolje je prodavan koncert cele svetske turneje australijskog muzičara, sve ulaznice su rasprodate, pa su organizatori zbog izuzetno velikog interesovanja proširili kapacitet na gornjim tribinama. Te ulaznice po ceni od 2.990 dinara mogu se kupiti u „Eventimu“ i blagajnama „Arene“, Doma omladine, Bilet centra Beograda…

Kejv i „Bed sids“ stižu u Beograd u okviru turneje na kojoj predstavljuju prošlogodišnji album „Skeleton tree“, koji je „Gardijan“ opisao kao „remek-delo ljubavi i razaranja“. Dok je snimao album, Kejv je doživeo tragediju – njegov 15-godišnji sin Artur je u Brajtonu, gde porodica živi, pod uticajem LSD slučajno pao sa litice visoke 18 metara i poginuo. U to vreme, većina tekstova za 16. studijski album bila je gotova, ali je Kejv tokom kasnijeg snimanja izmenio nekoliko tekstova, napisavši pesme o smrti, gubitku i ličnoj tuzi.

Prethodni Kejvov nastup u „Areni“ 2008. proglašen je za najbolji koncert te godine u Srbiji. Bio je to jedan od najdužih Kejvovih koncerata, koji je trajao blizu 150 minuta, pri čemu je umetnik više puta ispunjavao muzičke želje fanova. Pre toga, slavni kantautor, književnik, scenarista i povremeni glumac održao je nezaboravan koncert 1990. u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, dok je 2013. svirao na festivalu „Egzit“ u Novom Sadu.

DIREKTOR „Kombank arene“ Đorđe Milutinović za naš list kaže da je beogradska publika 2008. oduševila i slavnog Nika Kejva.

– On, koji je malo zatvoren tip, svirao je duže od 45 minuta samo bis i još je na kraju ispunjavao želje i pitao sa scene: „Ej, ti, lepa devojčice, ti riđa iz publike, šta želiš da ti sviramo“. Njegovi ljudi iz benda su mi rekli da ga nikada takvog nisu videli, a to je ona magija koju publika ima – otkrio je Milutinović.

Izvor: novosti.rs

Vezani članci

Vukosavljević: Beograd mora da ima koncertnu dvoranu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da Beograd mora da ima koncertnu …

Powered by keepvid themefull earn money