Home / Dešavanja u gradu / Izložba Vladimira i Milice Perić

Izložba Vladimira i Milice Perić

Vladimir i Milica Perić: Muzej detinjstva

5, oktobra u 19.30h u Izlogu Gete Instituta u Beogradu otvaar se izložba radova autora Vladimira i Milice Peri, pod nazivom, „Muzej detinjstva“. Izložba traje do 30, oktobra, 2017. godine.

Vladimir Perić (1962) je multimedijalni umetnik i docent na modulu Fotografija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Njegovo stvaralaštvo može se podeliti u tri perioda – kada je izlagao pod pseudonimom Talent (1986-1996), zatim kao osnivač i član umetničke grupe Talent Factory (1996-2006), nakon čega izlaže pod vlastitim imenom i u okviru novog dugoročnog projekta Muzej detinjstva.

Još od svog pojavljivanja 80ih godina XX veka, Perić na scenu unosi prepoznatljiv umetnički izraz, često zasnovan na sakupljanju odbačenih predmeta i materijala iz polja industrije, kulture svakodnevice, biljnog i životinjskog sveta.

Izlagao je na više od sedamdeset samostalnih i na više od dve stotine grupnih izložbi. Dobitnik je više nagrada, a među njima je i nagrada lista „Politika” iz fonda „Vladislav Ribnikar” za izložbu „Made in YU”, Galerija Haos, 2006. U središtu njegovog trenutnog delovanja nalazi se projekat Muzej detinjstva, u okviru koga se prikupljaju, arhiviraju i koriste u umetničkim radovima zanemareni svakodnevni predmeti, ponajviše oni koji su amblematični za detinjstvo jugoslovenskih generacija 60ih, 70ih i 80ih godina. Muzeju detinjstva se pridružila istoričarka umetnosti i kustoskinja Milica Perić (1984) i nastavila sa Perićem da razvija ovaj obiman projekat kao fuziju savremenog kolekcionarstva, vizuelne umetnosti i muzeološke prakse. Vladimir i Milica rade kao tandem od 2013. godine i na projektima koji su van okvira Muzeja detinjstva.

 

Izvor, arte.rs

 

Vezani članci

Vukosavljević: Beograd mora da ima koncertnu dvoranu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da Beograd mora da ima koncertnu …

Powered by keepvid themefull earn money