Home / Aktuelno u Beogradu / Izdat nalog za sklanjanje migranata sa ulica

Izdat nalog za sklanjanje migranata sa ulica

Foto: Tanjug

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u kojoj se pruža sva adekvatna pomoć migrantima i potpuna bezbednost naših građana

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević nakon izveštaja o stanju izdao je nalog da Ministarstvo pokrene postupak prikupljanja i prevoza ilegalnih migranata sa beogradskih ulica u Prihvatne centre.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom stanicom za Grad Beograd, Policijskom stanicom Savski venac, Policijskom brigadom, Upravom za strance, Upravom granične policije i gradskom opštinom Savski venac. Sve je izvedeno bez ijednog incidenta.

Više desetina migranata, od kojih je jedan broj maloletnika bez pratnje, smešteno je u Prihvatne centre, gde je obavljen lekarski pregled i njihova registracija.

Migrantima su obezbeđeni uslovi za human boravak i normalan život kao i sva zaštita prema zakonima Republike Srbije i u skladu sa međunarodnim standardima.

– Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u kojoj se pruža sva adekvatna pomoć migrantima i potpuna bezbednost naših građana – rekao je koordinator akcije i savetnik u Ministarstvu Milenko Nikić.

Ministarstvo će nastaviti da radi na pružanju pomoći migrantima, obezbeđivanju smeštaja uz zajednički i timski rad sa svim partnerima, uz potpuno humani pristup ovom izazovu, u interesu bezbednosti i naših građana.

Ministar Zoran Đorđević još jednom zahvaljuje svim učesnicima na izuzetno profesionalnom i ljudskom odnosu prema migrantima.

 

Izvor: telegraf.rs

Vezani članci

Novi bulevar

                              …

Powered by keepvid themefull earn money