Home / Aktuelno u Beogradu / DOSTA JE BILO ŠVERCOVANJA Za plaćanje Busplus karte postoji čak SEDAM NAČINA

DOSTA JE BILO ŠVERCOVANJA Za plaćanje Busplus karte postoji čak SEDAM NAČINA

Za plaćanje prevoza do kraja godine biće vam dovoljna samo platna kartica, koju ćete moći da prislonite na validator i očitate baš kao što to to činite sa Busplus karticom ili mobilnim telefonom.

Za razliku od papirnih karata, koje ste ranije morali fizički da imate kod sebe, Busplus je elektronski sistem, koji daje široke mogućnosti, a sa platnim karticama, kada zažive, postojaće osam načina da platite prevoz.

1. Karta za jednu vožnju na trafici

Popularne nepersonalizovane Busplus plastične kartice omogućavaju plaćanje pojedinačnih karata koje važe 90 minuta i koštaju 89 dinara za zone 1 i 2, zonu 3 ili zonu 4. Za zone 1, 2 i 3 ili 3 i 4 (na primer od Beograda do Obrenovca) cena je 179 dinara, a za sve četiri zone (na primer Beograd – Lazarevac) 269 dinara. Potrebno je da najpre uplatite kredit na jednom od 2.000 prodajnih mesta Busplusa.

Važno je da znate: Za samu karticu, bez kredita potrebno je izdvojiti 250 dinara i ona važi tri godine. Karticu je potrebno validirati pri svakom ulasku u vozilo, a iako važi 90 minuta ona se može koristiti sve do kraja započete vožnje prilikom poslednjeg presedanja (nakon uspešnog validiranja pre isteka 90. minuta). Ne važi u noćnom saobraćaju.

Pogodnost: Ako uplatite 900 dinara kredita, dobijate i bonus od 100 dinara.

Dodatna mogućnost: Jednom karticom možete da plaćate kartu za više putnika, a ta opcija postoji na validatorima.

2. Karta za jednu vožnju kod vozača

Ovo je papirna karta koja važi samo za jednu vožnju i sa njom ne može da se preseda. Reč je o najskupljoj karti (ako ne računamo doplatnu koju prodaju kontrolori).

3. Vremenska karta za 1, 3 ili 5 dana

Ove kartice idealne su za turiste, jer važe za duži vremenski period, zbog čega su na njima odštampani i motivi Beograda.

Karta za jedan dan (24 sata) košta 290 dinara za zone 1 i 2, odnosno 790 dinara za sve četiri zone. Postoji i mogućnost kupovine karte za tri dana po ceni od 740 dinara za zone 1 i 2, i 1.830 za sve četiri zone. Karta za pet dana košta 1040 dinara za zone 1 i 2, dok je za sve četiri zone cena 2.430.

Važno je da znate: Vreme teče od momenta kupovine kartice, a ne prve validacije. Kartica ne može ponovo da se dopunjava i mora da se očitava prilikom svakog presedanja. Ne važi u noćnom saobraćaju.

4. Mesečne i godišnje dopune na trafici

Da biste kupili mesečnu ili godišnju kartu potrebno je da imate personalizovanu Busplus karticu koja košta 250 dinara i važi tri godine, a na njoj se nalazi i vaša fotografija.

Personalizovane kartice se izdaju posebno za svaku kategoriju putnika, od čega zavisi i cena mesečne karte.

 

Izvor: Blic.rs

 

Vezani članci

Beograđanin odbranio diplomski rad u narodnoj nošnji, sad je sve ponovio za master: Filip je car sa Pravnog fakulteta o kom priča ceo grad

U čakširama, pletenim čarapama, sa pojasom oko struka, prslukom, košuljom sa vezom i šajkačom na …

Powered by keepvid themefull earn money